Bikers cookout voor fundraising en saamhorigheid

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

5 Mei 2024 20:06

Voor mij lezen

Tekst en beeld Bentik Paulus

PARAMARIBO — Motorfietsrijders die vaak als “stoere mannen en vrouwen” gezien worden als ze door de straten rijden, leveren ook op hun manier een bijdrage aan de gemeenschap. Een van ze is het organiseren van activiteiten die veelal bestemd zijn voor een goed doel zoals pakketten doneren aan internaten en scholen.

Zaterdag hebben verschillende motorclubs zoals de Moksi Riders, Gonini, Free Angels, Funmakers, Pakira’s en BB Boys in samenwerking met HB Media een Bikers Cookout georganiseerd op het terrein van Theater Thalia. De opbrengsten zijn bestemd voor een internaat die achteraf gekozen zal worden.

“Men ziet de motorrijders meestal langs rijden, maar vandaag kan men ook kennis maken met een andere kant van ons”

Tom Gomperts, woordvoerder van de motorclub Gonini vertelt dat de cookout behalve een sociaal karakter ook als doel heeft om de saamhorigheid tussen de clubs te versterken. Enkele gerechten die zelf door de motorrijders waren klaargemaakt; Faya moksi krakti supu, knucklehead carbo soup, kickstand kebabs (gevulde sopropo met een twist), faya roti aardappel en kip à la taya.

Gomperts zegt dat het de bedoeling is om dit jaar nog meer sociale projecten te organiseren. Hij verklapt dat Suriname in oktober mag uitkijken naar wat entertainment van de orgaisatie.

Mariska Ramkhelawan, die ook een motorrijder en tevens lid van de supportgroep van de Gonini Motorclub is, vind het een geweldig initiatief. De supportgroep zijn de dames van de motorclub. “Men ziet de motorrijders meestal langs rijden, maar vandaag kan men ook kennis maken met een andere kant van ons”, meent ze.

Randall Wip die ook aan het genieten was met zijn gezin gaf zijn complimentjes aan de organisatie van de cookout. Hij is zelf ook een motorliefhebber en rijdt graag op zijn Harley-Davidson mee. Hij is geen lid van een motorclub omdat hij het prettiger vindt om met de verschillende clubs mee te rijden is als individuele rijder.

Leden van de BB Boys.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel