Steunpilaren stichting Satya Dharma gedecoreerd

Ramon Ramsodit (links) president van stichting Satya Dharma, met de drie gedecoreerden: Chienta Ramdhan, Oesha Bhikhie en Ram Rambaratsingh.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

26 April 2024 12:57

Voor mij lezen
Oesha Bhikhie, penningmeester van stichting Satya Dharma - die zich inzet voor de gemeenschap in Nederland en Suriname - is onderscheiden door de Nederlandse koning Willem-Alexander. Zij is benoemd tot Lid in de Ere Orde van Oranje-Nassau. Ook adviseur Chienta Ramdhan heeft dezelfde onderscheiding gekregen. Adviseur Ram Rambartsingh, die deze koninklijke onderscheiding eerder heeft ontvangen, kreeg van Ramon Ramsodit, president van Satya Dharma, de SuRospeld opgespeld voor zijn vele activiteiten in beide landen.
De uitreiking van de onderscheiding aan Bhikhie vond vandaag plaats in het Stadhuis van Rotterdam en die van Ramdhan in Purmerend. Ramsodit heeft de gedecoreerden bedankt voor hun verdiensten voor de stichting. Bhikhie stopt na 25 jaar als penningmeester bij Satya Dharma in Nederland en zal zich blijven inzetten voor haar geboorteland Suriname. Ook Rambaratsingh neemt na jarenlange inzet afscheid van de stichting. Beiden blijven zich nog inzetten voor de twee gemeenschappen. Beiden hebben diverse onderscheidingen gekregen voor hun werk.
Wijlen Bram Peper, oud burgemeester van Rotterdam, noemde Bhikhie de beste penningmeester die een nonprofit organisatie als Satya Dharma zich zou kunnen wensen. Onder haar leiding is de subsidie van Satya Dharma in maart 2002 volledig afgebouwd.
Rambartsingh was niet alleen adviseur van Satya Dharma maar was ook actief bij de volgende onderwerpen:
1. Visumvrij reizen voor Surinamers: bijdragen in het debat tijdens bijeenkomsten;
2. 100% controle op Schiphol: bijdragen in de vorm van besluitvorming;
3. Cliëntenraad: het op reguliere tijden bijwonen van de vaste bijeenkomsten;
4. Open-Sky Amsterdam-Paramaribo VV: bijdragen aan debatten en het bewerkstelligen van nieuwe verdragen;
5. Aow-gat voor Rijksgenoten geboren in Suriname: deelnemen aan debatten en bijdragen in de vorm van besluitvorming.
Ramdhan heeft de koninklijke onderscheiding gekregen omdat hij zich jarenlang ingezet heeft voor de Nederlandse samenleving op het juridisch gebied én voor zijn geboorteland Suriname. Hij heeft een grote rol gespeeld bij het adviseren van Satya Dharma op het gebied van gezinshereniging en migratie. Hij blijft verbonden als adviseur bij de stichting.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel