De regering-Santokhi krijgt van Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), een 3. Het is een diepe onvoldoende, omdat het volk ondanks de vele beloften ontredderd is. Alleen de minister van Financiën en Planning heeft mooie cijfers over het land. De regering weet zelf niet waar ze het volk naartoe moet brengen.

In het programma De Tafel zegt Sapoen, dat de komende regering een vijftal zaken moet herstellen. Een van ze is de polarisatie binnen de samenleving. De cohesie binnen de samenleving zal weer teruggebracht moeten worden. Deze regering heeft verder wetten en regels overtreden ten behoeve van eigen partijgewin.

Op dit moment ziet hij een autocratisch regiem met fascistische trekken aan de macht. Dit vormt een groot gevaar voor de democratie, meent Sapoen. Verder noemt de politiek leider het wegvallen van de basispilaren waarop de samenleving rust te weten onderwijs, gezondheid en veiligheid. Dit maakt dat de regering ook die dikke onvoldoende verdient.

De HVB-topper vindt verder dat er teveel ruis is met betrekking tot de inkomsten en uitgaven van het land. Wanneer deze pilaren in gevaar komen zou de regering prioriteiten moeten stellen in haar bestedingsgedrag. Integendeel ziet Sapoen dat er een nieuwe gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) wordt gebouwd en doet de regering alle moeite om een brug over de Corantijnrivier te bouwen.

Alles is belangrijk, maar niet alles kan je tegelijk doen als het geld niet in voldoende mate beschikbaar is. Op deze zaken gaat de regering juist worden afgerekend bij de komende verkiezingen, verwacht de HVB-topper. Het beleid heeft compleet gefaald. Er is een gebrek aan empathisch vermogen, vindt Sapoen. De politicus ging ook in op het politieke huwelijk tussen de VHP en de ABOP dat een gedwongen huwelijk blijkt.