Door het gevoerde wanbeleid en het negeren van het volk heeft de regering een situatie gecreëerd, waarbij de problemen haast niet meer opgelost kunnen worden. Vooral de criminaliteitskwestie baart assembleelid Tashana Lösche van de NDP, zorgen. Deze regering gaat de problemen niet meer kunnen opruimen en zal de volgende regering alles moeten opruimen.

In gesprek met TBN Prime Alert zegt de volksvertegenwoordiger, dat de samenleving de hoop in de regering totaal heeft verloren. Lösche vindt dat president Chan Santokhi debet is in deze, omdat hij allang moest hebben ingezien dat de minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, niet geknipt is voor de zware taak.

Het staatshoofd moest volgens haar ook snappen dat de veiligheid van het land in gevaar is en allang had moeten ingrijpen. De fractie van de NDP heeft moties tegen de regering ingediend, maar die worden niet ondersteund. Lösche stelt, dat er veel gezegd kan worden financiën maar de minister stelt naar haar zeggen ook verkeerde prioriteiten. Dit, omdat de minister eerder ervoor kiest om op dienstreis te gaan in plaats van te zoeken naar oplossingen voor het veiligheidsvraagstuk.

Ze wijst er verder op, dat de fractieleider van de coalitie eerder ook al had aangegeven, geen vertrouwen te hebben in de justitieminister. De NDP-fractie kijkt wat de president in deze case gaat doen. Ze vraagt zich ook af hoe het komt dat ook vreemdelingen zich schuldig maken aan criminele handelingen in ons land. Het betekent volgens haar, dat de buitenlanders zonder enige moeite het land binnenkomen.

Lösche vindt dat dit geval ook op het bord van de minister komt want ze wil weten wat het beleid is op dat stuk. Ze zegt geconstateerd te hebben dat de zero tolerance operatie aan de gang is, maar dat zal niet alleen nu het geval moeten zijn.