‘Kantoro’ van Kenny B meer dan een show

Kenny B wil tijdens Kantoro goede muziek voor elke bezoeker aanbieden en hen een show op hoog niveau voorschotelen. [Foto: privécollectie]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 April 2024 20:01

Voor mij lezen

door Shanavon Arsomedjo

Maar het is ook een show die op 4 mei om acht uur ‘s avonds in verband met Wrokoman Dey wordt gehouden in @Live Entertainment Center met veertien van Surinames beste artiesten. Naast Kenny B zelf, zullen Jah Handsbaas, Kater Karma, Psycho en Bigstar Tega deel uitmaken van de line-up. Maar ook Bottyman, Metter Z, Itaves en Poppe treden op.

“Dit is onze kantoro. Hier is waar wij ons werk als artiesten op z’n best doen en daar mogen mensen naar komen kijken”

Kenny B heeft niet alleen voor populaire artiesten gekozen, maar lette ook erop dat zij een goede en kwalitatieve muzikale bagage hebben. Dus koos hij ook voor artiesten die niet vaak worden geboekt, maar wel steengoed zijn. “Het zijn wel artiesten die ik graag wil laten zien”, verklaart hij in gesprek met de Ware Tijd.

Hij heeft hen niet gekozen als showorganisator, maar als collega-artiest. Dat deed hij met in gedachten de inhoud van de avond: goede muziek voor elke bezoeker en een show op hoog niveau, zoals hij dat zelf gewend is te doen.

Uniek concept

Met deze opzet wil de zanger namelijk een statement maken. Een onuitgesproken afspraak die deze artiesten met elkaar hebben, is dat zij hun beste optredens zullen geven. “Dit is onze kantoro. Hier is waar wij ons werk als artiesten op z’n best doen en daar mogen mensen naar komen kijken”, verkoopt Kenny B het evenement.

Eén van de zaken die dit concept uniek maakt, is dat het een puur Surinaams ding is, dus geen buitenlandse artiesten. Apart aan deze avond is dat het programma niet in elkaar wordt gezet aan de hand van minder populaire naar populaire artiesten.

Tijdens Kantoro is elke artiest gelijk aan elkaar en er wordt alleen gelet op een goed optreden, waar het publiek van moet genieten. “Iedereen zal zich daar moeten bewijzen en het publiek moeten rocken. Het is de bedoeling dat na de show de mensen weggaan als fan van elke artiest. Het moet super worden, want het is een concept dat we volgend jaar willen voortzetten.”

Dit tot een geslaagd event maken, vraagt daarom om discipline, toewijding en een goed timemanagement. “Laten we als groep Surinaamse artiesten bewijzen dat wij het ook correct kunnen doen en dat we ons aan alle afspraken kunnen houden”, klinkt de oproep van Kenny B. De mc’s van de avond zijn Peter W, Vuure en Don Dotchy, terwijl de dj’s Jemaya en Archa op hun manier een muzikale bijdrage zullen leveren.

Internationale interesse

De bedrijven die de show ondersteunen, stellen giveaways beschikbaar voor de eerste duizend bezoekers. Het gaat niet alleen om kleine prijsjes of goodiebags, maar ook om waardevolle spullen. Het ligt in de bedoeling de Kantoro-show jaarlijks te organiseren rondom Wrokoman Dey.

Veel mensen vinden Kantoro een mooi concept. Ook in Nederland is er belangstelling voor getoond. Kenny B heeft niet alleen van fans, maar ook van organisaties het verzoek gekregen dit concept daar te brengen. Dat sluit de artiest niet uit, maar eerst wil hij de eerste editie op 4 mei succesvol laten verlopen. “Laten we het eerst goed doen in Suriname, alvorens we die kant op gaan. We gaan kijken hoe dit loopt, evalueren en kijken hoe we het de volgende keer beter kunnen doen.” Gaat dit concept naar Nederland, dan zal Kenny B ook daar zeker werken met een 100 procent Surinaamse line-up.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel