Al geruime tijd blijkt dat bermen langs de wegen niet meer optimaal onderhouden worden. Ook de trenzen worden niet meer regelmatig opgehaald. Het onderhouden van wegen en bermen is van essentieel belang voor de veiligheid van weggebruikers. Ook zorgt het hoogwied op de bermen voor onoverzichtelijke situaties.

Ook buurtbewoners van Pontbuiten ervaren deze situatie. “OW moet iets hieraan doen, omdat het niet veilig is. Ook het lopen wordt bemoeilijkt, vooral omdat de straat geen looppad heeft. Schoolkinderen lopen op straat, wat niet veilig is”, zeggen de mensen.

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) is verantwoordelijk voor het onderhoud van bermen. Directeur Indersing Gangabisoensing zegt aan Suriname Herald dat de meeste wegen voorkomen op de lijst om aangepakt te worden. Echter kan het onderhoud niet op regelmatige basis vanwege het ontoereikend budget. De aanpak geschiedt daarom om de ene maand.

Hij zegt dat de trens in de dokter Sophie Redmondstraat en het kanaal aan de Ringweg ook zijn opgenomen, maar ook het opschonen van deze afvoerwegen kan niet vanwege geldgebrek. De OGA-directeur erkent dat er een grote achterstand is in het onderhouden van de bermen in verschillende buurten.