Ramadhin onder vuur

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 April 2024 12:00

Voor mij lezen

MINISTER AMAR RAMADHIN van Volksgezondheid moet wat de voltallige oppositie betreft worden ontslagen. Nu vinden de oppositiepartijen wel vaker dat een bepaalde bewindspersoon zijn of haar biezen mag pakken maar omdat die voldoende steun geniet binnen de meerderheid van de coalitie, leidt dat altijd nergens toe. Maar de VHP-bewindsman, die al jaren onder vuur ligt, heeft zichzelf zo in de nesten gewerkt dat zelfs het geduld bij zijn eigen partij op lijkt te zijn. De oppositie heeft een motie van wantrouwen ingediend, die best wel een kans van slagen zou kunnen hebben.

Geconstateerd kan worden dat sinds zijn aantreden de gezondheidssector er alleen maar verder op is achteruitgegaan. Je kan de bewindsman er niet op betrappen dat hij enige moeite heeft gedaan om het tij te keren. Hij heeft vooral de naam pas in actie te komen als het eigenlijk al te laat is en dan met een ad-hoc oplossing te komen die nauwelijks soelaas biedt. En vaak worden beloften ook niet nagekomen, waardoor de problemen steeds weer terugkeren.

Het volk heeft geen boodschap aan verhalen die mooi klinken

De problemen in de sector stapelden zich alleen maar verder op, zonder dat hij ook maar ergens een oplossing voor vond. Ondanks dat van verschillende kanten al lange tijd zijn aftreden wordt geëist, weigert president Chandrikapersad Santokhi hem tot nu toe de laan uit te sturen.

Inmiddels is echt iedereen ontevreden, van de ziekenhuizen tot aan huisartsen en specialisten en vooral patiënten. Ook bij de Medische Zending, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en de Regionale Gezondheid Dienst zijn de medewerkers de situatie helemaal beu. Er is eeuwig een tekort aan geld, personeel en zelfs de meest basale zaken en Ramadhin weet de problemen niet op te lossen.

Een duidelijk beleid ontbreekt van zijn kant en dat wordt de minister verweten. Die legt de schuld van alle problemen altijd arrogant bij anderen, nooit zoekt hij het bij zichzelf. Maar zijn veelvuldige smoesjes worden nu niet meer geaccepteerd. Tijdens het vragenuurtje van dinsdag in De Nationale Assemblee, waarbij onder meer de crisissituatie in de gezondheidssector aan de orde werd gesteld, kwam de minister niet alleen zwaar onder vuur te liggen van oppositiepartijen NDP, NPS en BEP, maar ook vanuit de eigen VHP-fractie.

Volgens Mahinder Jogi heeft het volk geen boodschap aan zijn verhalen die mooi klinken. “Als we klaar zijn met deze vergadering moeten we merken dat er actie is gekomen.” Echter, de vergadering kwam niet tot een einde, omdat de sfeer in de zaal erg onvriendelijk werd, vooral tussen NDP’er Rabin Parmessar en Ramadhin, waarna deze werd verdaagd. Maar als de motie van wantrouwen binnenkort alsnog wordt behandeld, zou het zomaar kunnen gebeuren dat in ieder geval een deel van de VHP deze zal steunen. De dagen van de bewindsman zouden dan geteld kunnen zijn.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel