Schoolvervoerders, namelijk zij die diensten hadden bewezen tijdens de vakantie, zijn na lang wachten uitbetaald door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). De gelden werden vrijgemaakt vanuit het ministerie van Financiën en Planning. Het gaat om achterstallige gelden die de leden moesten ontvangen.

Antonius Pokie, voorzitter van de Organisatie van Boot- en Bushouders in Suriname (OBS), bevestigt de uitbetaling tegenover Suriname Herald. De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) moest het geld nog overmaken naar de andere banken waardoor niet iedereen dinsdag kon ontvangen. Leden, die hun rekening bij de SPSB hebben, beschikken al over hun geld.

Pokie legt uit dat hierdoor niet eenieder het werk heeft hervat. Hij garandeert dit wel wanneer elkeen heeft ontvangen. De OBS-voorzitter geeft aan dat de gelden voor de maand maart zijn gestort, en wel voor zowel het regulier schoolvervoer als het vakantievervoer. Wanneer alles is gecompleteerd, worden de leerkrachten naar hun standplaats vervoerd.

Pokie: “Vanaf vrijdag starten we met het vervoer van de onderwijzers naar het binnenland, zodat ze maandag kunnen starten met hun werkzaamheden.” Leerkrachten die werkzaam zijn in het binnenland, zijn in Paramaribo gestrand. Zij konden na de paasvakantie niet naar hun standplaats, omdat de bus- en boothouders werk weigerden vanwege uitblijven van de achterstallig betalingen.