Roué brengt ‘Gewoon Roué’ naar Suriname

Roué Verveer toont de Platina Ticket Award die hij op 4 april kreeg uitgereikt na zijn show in Rotterdam. [Foto: privécollectie]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 April 2024 10:03

Voor mij lezen

door Steven Seedo

PARAMARIBO — De Surinaams-Nederlandse cabaretier, presentator en acteur Roué Verveer voert zijn laatste theatershow ‘Gewoon Roué’ ook in zijn geboorteland op. Van 12 tot en met 16 juni zijn er vijf opvoeringen in Assuria High-Rise Event Center. “Ik ga dezelfde show, die ik in de afgelopen haast twee jaar in Nederland heb gespeeld, spelen met zo min mogelijk aanpassingen. De onderwerpen die worden aangekaart zijn wereldwijd”,zegt Verveer desgevraagd tegen de Ware Tijd. Vóór Suriname doet hij Curaçao aan voor twee shows op 7 en 8 juni.

De organisatie is niet in eigen handen zoals voorheen, maar in handen van Hardcore Entertainment Suriname. “Het is op dit moment zo druk hier in Nederland dat er geen tijd is om het allemaal zelf te produceren en Hardcore Entertainment kan dat heel goed”, verklaart hij. Pres Juriaantje, Sally en Herbert Watson zijn de supporting acts voor de vijf avonden.

“Zoals bij alles zal je ook bij stand-upcomedy elke dag ermee bezig moeten zijn”

Platina Ticket Award

‘Gewoon Roué’, de tiende show van de cabaretier, is heel speciaal voor hem. “Ik heb de show afgelopen anderhalf jaar meer dan 150 keer gespeeld. Daarvan was zeker meer dan 90 procent helemaal uitverkocht. De show was ook genomineerd voor ‘De Poelifinario’, een prijs voor beste show van het jaar”, vertelt hij.

De theatershow werd voor de verkoop van meer dan vijftigduizend kaarten beloond met de Platina Ticket Award. “Volgens mijn manager zijn het er meer dan zeventigduizend, maar de volgende prijs – Diamant Award – is voor honderdduizend tickets. Ik ben er blij mee en ik bedank alle bezoekers die hun tijd vrijmaken om naar mijn ‘gekkigheid’ te komen luisteren.” In mei rond hij de show af in Nederland. “Daarna is het tijd om het naar Suriname en Curaçao te brengen.”

Hotter dan ooit

Ook zijn vorige show ‘Zo goed als nieuw’ behaalde de platina status, maar Verveer maakt duidelijk dat het hem niet gaan om het winnen van awards. “Daar ben ik eigenlijk niet mee bezig. Het is niet iets waar ik speciaal voor ga. Ik blijf mijn best doen om goede shows te maken en dan komen meer mensen naar de theaters. Ik moet bij de volgende show gewoon weer kwaliteit leveren die mijn publiek van mij gewend is. Dan gaat de rest vanzelf.”

Stand-upcomedy is ‘hotter’ dan ooit meent Verveer. “Iedereen wil stand-upcomedian worden. Er zijn heel veel mensen die het heel snel willen worden en er niet meer de tijd in willen stoppen die nodig is om het vak onder de knie te krijgen. Maar zoals bij alles zal je ook bij stand-upcomedy elke dag ermee bezig moeten zijn. Tenminste, als je er een lange termijn carrière van wil maken.”

Kennisoverdracht

Verveer is van mening dat hij wel aan kennisoverdracht doet in zijn geboorteland. “Elke keer dat ik in Suriname speel, heb ik een voorprogramma met de lokale komieken. Met hen praat ik vóór, tijdens en na de show. Ik evalueer en geef tips.” Wat hij jammer vindt, is dat er geen stand-upcomedy circuit in het land is waarin gegadigden elk weekend nieuw materiaal kunnen uitproberen.

Verveer speelt sinds 2002 avondvullende theatervoorstellingen. Naast zijn Nederlandstalige soloprogramma’s maakte hij Surinaams gesproken comedyshows. ‘R.I.P.’, ‘Met andere woorden’, ‘Voorwaardelijk vrij’, ‘Mans genoeg’, ‘In zeer goede staat’, ‘Typisch Surinaams’, ‘Ff wat anders’, ‘Tjar A Lobi’, ‘Op het laatste moment’, ‘Heppie de Peppie’, ‘Zo goed als nieuw’ en ‘Gewoon Roué’ zijn enkele van zijn theatershows. Voor december heeft hij zijn kerstshow ‘A Very Funny Christmas’ op schema en in maart 2025 geeft hij try-outs van zijn nieuwste show.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel