85 Leerkrachten getraind in verkeerseducatie

Purcy Landveld van het VVI (l) overhandigt het 'Opo Yu Ay'-verkeersboekje aan een leerkracht. [Foto: Juspol]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 April 2024 08:06

Voor mij lezen

PARAMARIBO — ‘Opo Yu Ay’ van de Rotaryclub Paramaribo startte aanvankelijk als milieuproject, maar nam snel de vorm aan van verkeersveiligheid. In dat kader werden de handen ineengeslagen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI), waarbij er een trainingssessie verkeerseducatie werd afgedraaid voor 85 leraren van basisscholen.

“Leerkracht, u redt levens vanwege de awareness die u al op jonge leeftijd aan onze kinderen zal overdragen”, hield Mirdita Elstak, president van de Rotaryclub Paramaribo, de onderwijsgevenden voor. VVI-directeur Joanne Adraai gaf het belang van vroege verkeerseducatie, waarbij kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met het verkeer en wat veiligheid in het verkeer inhoudt, aan.

De trainingssessie in het Lalla Rookh-gebouw noemde Haidy Lindveld, die de Onderwijsdirecteur vertegenwoordigde, “slechts een olievlek die steeds zal gaan verspreiden”. “Dit is het begin en wij spreken de hoop uit dat dit project landelijk zal worden uitgerold”, zei de functionaris. Zij bemoedigde de leerkrachten om hetgeen hen is bijgebracht daadwerkelijk toe te passen.

De training werd verzorgd door Purcy Landveld, onderdirecteur Data en Educatie van het VVI. Hij nam onder meer de verkeersdata van de afgelopen jaren door en wees op basis van die cijfers op de noodzaak van verkeerseducatie. Het is de bedoeling dat vanaf het nieuwe schooljaar verkeerseducatie in het curriculum van de basisscholen wordt opgenomen.

De leerkrachten kregen tools aangereikt hoe met de kinderen te werk te gaan. Het ‘Opo Yu Ay’-verkeersboekje werd als leerstofmateriaal gebruikt. Ook werden de actiepunten en basiszaken van het verkeer behandeld. De leraren moesten groepsopdrachten uitvoeren en een korte presentatie geven.

Leraren uit stad en district werden getraind in verkeerseducatie. [Foto: Juspol]
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel