Groep Surinamers krijgt meer bestaanszekerheid met bereidverklaring

Shoeket logo

Bron: De Overheid

24 April 2024 16:57

Voor mij lezen

Blijde gezichten begin deze week op het Kabinet van de Vice-President. Dit had alles te maken met de overhandiging van bereidverklaringen aan een groep Surinamers. Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk heeft op maandag 22 april in hoogsteigen persoon de grondpapieren aan ruim 50 personen uitgereikt. De regeringsfunctionaris wees ook bij deze gelegenheid op het beleid van de regering om elke Surinamer tegemoet te komen met een stuk grond.

Het beschikken over een perceel, verhoogt volgens de VP namelijk de bestaanszekerheid van een persoon. Hij erkent dat de nood hoog is; de regering spant zich dan ook voortdurend in om invulling te blijven geven aan haar belofte. De personen die maandag hun documenten in ontvangst hebben mogen nemen, hebben hun blijdschap duidelijk laten merken en hun dankbaarheid richting de VP geuit.

De regeringsfunctionaris heeft de mensen opgeroepen zaken aangaande het officieel afronden van het proces om over de gronden te beschikken, in orde te maken. Hiervoor hebben zij zes maanden de tijd. De regeringsfunctionaris overhandigde vervolgens de eerste bereidverklaring aan Joël Baja. Deze overhandiging komt amper zes weken nadat de VP eveneens op zijn kabinet grondpapieren had uitgereikt aan een groep leerkrachten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel