Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) wil een versneld proces inzetten voor de leerkrachten die vanaf oktober in dienst zijn getreden en nog geen loon hebben ontvangen. Dit zei minister Henry Ori tijdens de recente persconferentie van zijn departement. Het streven is om eind deze maand een aantal mensen uit de groep uit te betalen.

De bewindsman erkent dat het vervelend is om te werken en geen salaris te ontvangen. Daarom zal het ministerie er alles aan doen om de personen te identificeren. “Het is geen goede zaak dat je in oktober bent gestart met werken en nog steeds niet bent uitbetaald”, aldus geeft de onderwijstopman.

Een groep van ongeveer 40 leerkrachten had in een gesprek met Suriname Herald haar bezorgdheid geuit over het wegblijven van het salaris. De onderwijsgevenden hebben, vanaf zij in oktober begonnen zijn met werken, nooit een salaris ontvangen. Hieromtrent hebben zij een paar keer per schrijven of fysiek contact gemaakt met MinOWC.

Sommige van de mensen zijn reeds vijf tot zeven maanden in dienst. Het gaat voornamelijk om vrouwen, waarvan een groot deel alleenstaande moeders is. Zonder loon is het voor hen moeilijk te overleven. De groep is ingenomen met de aankondiging van minister dat er eind april uitbetaald zal worden.