Bewoners van Brokopondo worden binnenkort door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in de gelegenheid gesteld hun burgerzaken in orde te maken. Het gaat om het aanvragen van een ID-kaart, registreren volgens de wet Verplichte Burgerregistratie, schriftelijk aangeven van verhuizingen en controleren van burgeradministratieve gegevens.

De bewoners van de ressorten Brokopondo-Centrum, Brownsweg, Klaaskreek en Sarakreek krijgen deze mogelijkheid gedurende een missie van het CBB in de periode van 24 april tot 13 mei. Voorafgaand hieraan is in de periode van 15 tot en met 19 april een mobilisatieteam van de werkgroep Binnenland naar deze gebieden geweest.

Tijdens krutu’s zijn de traditionele gezagsdragers geïnformeerd over de missie en welke documenten de burgers moeten overleggen. De dignitarissen zullen ervoor zorgen dat de informatie wordt overgedragen aan de bewoners. Kapitein Zwingly Strijder van Klaaskreek juicht het initiatief toe, vooral omdat burgers herhaaldelijk naar Paramaribo moeten reizen om hun burgergegevens te wijzigen.