Leger neemt Chetak-helikopters weer in gebruik

Technici van de Landmacht en Hindustan Aeronautics Limited samen met Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera en de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran bij één van de Chetak-helikopters. [Foto: Defensie]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

24 April 2024 10:07

Voor mij lezen

PARAMARIBO — “Door de mobiliteit in de lucht kunnen wij eindelijk weer verkenningen uitvoeren en Suriname beschermen”, zei minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, nadat de drie Chetak-helikopters van het Nationaal Leger weer in gebruik werden genomen. De heli’s zullen volgens de bewindsvrouw voornamelijk worden ingezet voor militaire operaties en het terugbrengen van het veiligheidsgevoel.

De helikopters, die in 2009 en 2015 in gebruik werden genomen na te zijn aangeschaft via een kredietlijn van India, zijn onderworpen aan een grote onderhoudsbeurt. Het contract daartoe werd in 2019 getekend met leverancier Hindustan Aeronautics Limited. Mathoera sprak zaterdag de hoop uit dat de coöperatie met het Indiase bedrijf de komende jaren zal worden gecontinueerd.

“Door de mobiliteit in de luchten kunnen wij eindelijk weer verkenningen uitvoeren en Suriname beschermen”

In 2019 werd met Hindustan Aeronautics Limited afgesproken dat de helikopters periodiek na een aantal vlieguren zouden worden onderworpen aan een onderhoudsbeurt en inspectie. Deze grote onderhoudsbeurt was de derde en werd uitgevoerd door technici van het Indiase bedrijf en de Luchtmacht.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel