Honderden hebben deelgenomen aan stille loop

Heel veel personen hebben meegedaan aan de stille loop voor Riaaz Kadier. Hij is doodgestoken door een crimineel. (Foto's: René Gompers)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

24 April 2024 04:53

Voor mij lezen
Te Dijkveld hebben honderden personen dinsdag deelgenomen aan een stille loop voor Riaaz Kadier, de zoveelste persoon die bij een roofoverval is gedood. Het was hem gelukt zijn moeder te bevrijden van rovers die hun huis was binnengedrongen maar hij werd neergestoken. Bij een boom op het erf waar hij vaak ontspande, hebben buren, vrienden, familie en collega's lintjes gebonden, kaarsen aangemaakt en bloemen gelegd. De familie houdt zich sterk en blijft rekenen op de Almachtige maar het verdriet is voelbaar, de boosheid gedempt.

Met de loop is aandacht gevraagd voor de situatie waarbij alweer een dode is gevallen tijdens een beroving. Bij velen is er nog ongeloof, er is verdriet, boosheid en de sterke wens dat de daders zo snel mogelijk gepakt worden. De nabestaanden roepen de regering dringend op ervoor te zorgen dat de brute overvallen stoppen. Op de buren wordt een beroep gedaan om op elkaar te letten, om verdachte bewegingen aan elkaar te melden. De samenleving is op het hart gedrukt om alvast zelf maatregelen te treffen om elkaar goed te beschermen.

De vader van Riaaz, zijn partner en zijn moeder.

Riaaz laat ook een dochter van 4 achter. Zijn partner en zijn ouders lopen er verslagen bij, houden zichtbaar de tranen binnen. Een gesprek aangaan met de pers zit er nu niet in. Buren, ooms en neven voeren het woord. Door elk relaas is de rode draad: "Riaaz was rustig, geliefd, glimlachte altijd, een harde werker. De regering moet nu wel iets doen aan deze situatie. Het is allang teveel en het gaat te lang door. Nergens is men nog veilig, elk geluid in de nacht dwingt je om wakker te worden. Je rust wordt verstoord wat weer voor stress zorgt maar je moet blijven werken. Het kan zo niet langer doorgaan."

Neef Said William is namens de familie het opgekomen publiek dankbaar. Er is ruim 3 kilometers gelopen, vanaf de Openbare School Dijkveld tot de plek des onheils, het huis waar de familie Kadir verblijft. De familie voelt zich gesterkt en gesteund. Na het binden van de lintjes, kaarsen zetten en bloemen leggen bij de boom, is het volkslied gezongen en samen gebeden. Aan de Almachtige is gevraagd voor leiding door de donkere dagen en om standvastig te blijven. Riaaz Kadier wordt later op de dag begraven.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel