OW-minister plant bomen in verband met “Earth Day”

Shoeket logo

Bron: De Overheid

23 April 2024 15:32

Voor mij lezen

In verband met de Internationale Dag van de Aarde heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, een groenhart boom en een neem boom geplant op het terrein van het hoofdkwartier van de Padvinderij aan de Eddy Brumastraat. De Internationale dag van de Aarde (Engels: Earth Day) is een jaarlijks evenement op 22 april dat in het teken staat van millieubescherming. Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) heeft gezorgd voor de bomen die geplant zijn.

Volgens Glenn Kranenburg, hoofd Commissaris bij de Padvinderij is het de bedoeling om meer te planten, zodat het planeet beschermd wordt. Dit sluit aan bij het wapen van de padvinderij, die draaien om respect voor de natuur en anderen helpen. Een belangrijke regel van de padvinderij is “een padvinder heeft zorg voor de natuur”, aldus Kranenburg.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft aangegeven dat OW de groenvoorzieningen blijft ondersteunen. Zo is het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) gestart met het planten van bomen langs diverse wegen. De bewindsman doet een beroep op de samenleving om ook een bijdrage te leveren in dit groenbeleid.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel