Eerste optreden muziekformatie Selection in Nederland uitverkocht

Fernando Soerowintono, Anwar Saridjin, Debby Natsir en Romario Wirjoredjo zijn de vocalisten van muziekformatie Selection. [Foto: privécollectie]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

22 April 2024 22:38

Voor mij lezen

door Steven Seedo

PARAMARIBO — Muziekgroep Selection, die na zes jaar weer in Nederland is, kende een goede start van haar ‘Beloof mij Holland Tour 2024. “Het eerste optreden zaterdag in het Zalencentrum Sunrise in Rotterdam is een succes geworden. De plek was uitverkocht”, vertelt manager Percy Kedah trots aan de Ware Tijd.

De groep had donderdag moeten arriveren in Nederland, maar vanwege een vertraging van 24 uur werd dat pas vrijdagochtend. Dat gaf minder tijd voor de kick-off van de toer, maar de manager is niet ontevreden.

“Ondanks de situatie in het land hebben we toch veel optredens; elk weekend drie tot vier”

Selection, die op 15 mei terugkeert, zal ongeveer een maand in Nederland vertoeven. Tijdens de ‘Beloof mij Holland Tour 2024’ staan er twaalf optredens op programma. “We zijn geboekt voor tien commerciële en twee verjaardagsfeesten”, doet Kedah uit de doeken. De toer wordt uitgevoerd in samenwerking met Georgy Entertainment en Winston Soekimo van Warung Mini in Den Haag.

Kedah noemt Selection, die elf jaar bestaat, nog steeds één van de populairste Pop Jawa-muziekgroepen in Suriname. “Ik mag niet klagen. Ondanks de situatie in het land hebben we toch veel optredens; elk weekend drie tot vier.”

Selection is het meest bekend om haar Pop Jawa-muziek, maar speelt ook andere muziekstijlen. Vocaal leider is Fernando ‘Ferry’ Soerowintono, die samen met Debby ‘Djoem’ Natsir, Anwar ‘Warco’ Saridjin en Romario ‘Kantjane’ Wirjoredjo het zanggedeelte voor zijn rekening neemt. De band bestaat verder uit de toetsenisten Jurgen Takrama en Zabdiël Simin, drummer Ritchel Mangoenkarijo, bassist Elrique Sanwitana en percussionist Shawn Ngariman.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel