Gelijkspel tegen Transvaal komt Notch duur te staan

Notch en Transvaal hebben de punten broederlijk verdeeld: 2-2. [Foto: FB SML]

Bron: De Ware Tijd

22 April 2024 20:30

Voor mij lezen

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — De achtste speelronde van de Suriname Major League (SML) heeft ook voor spanning en sensatie gezorgd. Er stond vanwege het minieme puntenverschil vooral in de top drie veel op het spel. Zo kwam het gelijkspel (2-2) tegen Transvaal de Moengonese club Notch duur te staan. Immers, de tweede plek op de ranglijst werd verspeeld aan Robinhood.

Tranvaal bleef ook na acht speelronden de ongeslagen lijstaanvoerder met twintig competitiepunten. Robinhood, dat met 5-0 langs Broki ging, heeft er achttien en Notch zeventien.

Spelverloop

Door de overwinning van Robinhood zaterdag was er vooral veel op het spel voor Notch in de klapper van zondag tegen Transvaal. De Moengonese ploeg leek zich bewust daarvan en deed er alles aan om van de koploper te winnen. Bij rust stond het 1-0 door een doelpunt van Finidi Misidjan.

In de tweede helft keerde het tij en maakte Lalanie Tooy in de 58ste minuut de gelijkmaker. Aanvoerder en topscorer Dimitri Apai zette Transvaal daarna zelf op voorsprong; 2-1. Zijn goal leek de winnende te worden, maar diep in blessuretijd was het Notch-doelman Marfier Hupsel die ervoor zorgde dat beide ploegen het Franklin Essed Stadion met een punt verlieten. Hij schoot de strafschop, toegekend door arbiter Sergio Rozenhout, beheerst in; 2-2.

Inter Moengotapoe herstelde zich zaterdag goed van het verlies tegen Transvaal in de zevende ronde en schoot er vijf goals in tegen Flora. De doelpunten kwamen op naam van Donnegy Fer, Anduello Amoeferie, Romeo Kastiel, Rievaldo Doorson en Miquel Molle.

Onderste regionen

Het laatste duel van het weekend tussen Inter Wanica en Leo Victor was ook uitermate belangrijk. Inter Wanica zat met twee punten nog zonder overwinning, terwijl Leo Victor na zes nederlagen op rij in de zevende speelronde de eerste winst had geboekt: 4-0 tegen Broki.

Ronajel Forster zorgde met twee goals voor de eerste zege van Inter Wanica, dat over Leo Victor heen wipt op de standenlijst. De ploeg staat na acht speelronden op de achtste plaats met vijf punten, Leo Victor valt terug naar plek nummer negen met drie punten. Hekkensluiter Broki zit zonder punten.