Operatie Zero Tolerance: een vastberaden krachtig signaal

Shoeket logo

Bron: De West

22 April 2024 19:30

Voor mij lezen

De Communicatie Dienst Suriname (CDS) meldt dat sinds vrijdag jl., ondersteunen eenheden van het Nationaal Leger (NL) het Korps Politie Suriname (KPS) in de Operatie Zero Tolerance. Met de uitvoering van deze operatie wordt een krachtig signaal gegeven, met betrekking tot de vastberadenheid om op te treden tegen criminele activiteiten.

De informatie van de Suriname nieuwscentrale zegt dat in het kader van Operatie Zero Tolerance op vrijdag 19 april 2024 onder aansturing van de leden van de Directeur Operaties KPS (DOKPS) en de stootgroep van Regio Oost, op een locatie in het politieressort Uitvlugt werd aangehouden, de drugsverdachte S.H. (40) die in de omgeving van de Langatabikistraat woonachtig is.

Daarbij werd aangetroffen en in beslag genomen ongeveer 260 gram marihuana, 250 gram hasj, 90 XTC-pillen verpakkingsmateriaal, een geld, bedrag in SRD, fijnwegers en een kaliber 12 hagelpatroon.

Samen met de in beslag genomen zaken, is de verdachte S.H. ter voorgeleiding overgedragen aan de politie van het bureau Uitvlugt. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Het ministerie van Financiën en Planning heeft nog geen geld vrijgemaakt voor de Zero Tolerance veiligheidsoperaties, aldus defensieminister Krishna Mathoera. De operatie is bedoeld om de veiligheid in het land te verbeteren en wordt momenteel gefinancierd uit hun eigen budget, omdat overheidsprocessen voor goedkeuring en autorisatie tijd kosten.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk bekritiseerde de aanpak van criminaliteit op het platteland en riep op tot de uitvoering van veiligheidsplannen die voor specifieke regio’s zijn gemaakt.

Hij benadrukte, dat er geld moet worden vrijgemaakt om deze plannen te ondersteunen. Minister Mathoera verklaarde dat de operatie, die nu reeds een week loopt, al zichtbare resultaten heeft opgeleverd. Er zijn meer controles en bewaking merkbaar en er loopt een onderzoek naar militairen die verdacht worden van betrokkenheid bij een winkeloverval. Acht militairen zitten momenteel in hechtenis in afwachting van de uitkomst van het onderzoek. “De hoop is dat deze operatie het gevoel van veiligheid terugbrengt in de samenleving”, aldus Mathoera.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel