Penitentiaire Ambtenaren stellen ultimatum aan regering

Shoeket logo

Bron: De West

19 April 2024 06:00

Voor mij lezen

Tijdens een vandaag gehouden Algemene Ledenvergadering (ALV) door leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), werd besloten de regering een maand ruimte te geven om zaken op orde te stellen. Volgens de leden hapert het al jaren aan zaken als de Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU), toelages, vervoer en gebouwen. Ook kunnen er al jaren geen medailles voor trouwe dienst worden verstrekt.

De ALV besloot op grond van de eerder genoemde zaken, de regering de ruimte van een maand te geven, anders zullen er harde maatregelen worden genomen. Volgens het personeel is de plek waar dagelijks gewerkt moet worden, mensonterend. “De toiletten spoelen niet door, dus moet je met een emmer doorspoelen. Ook het meubilair spreekt boekdelen. De inrichtingen zijn slecht verlicht”, zegt een cipier tegenover de krant. Volgens de groep wordt er al jaren aan de bel getrokken , echter zonder resultaat. Tijdens de vergadering kwam ook de kwestie met betrekking tot de bewapening van het personeel aan de orde. Volgens het personeel moet het tussen zware criminelen zijn werkzaamheden verrichten, zonder de nodige middelen. Ook hebben ze al jaren geen kleding ontvangen en zijn dus genoodzaakt in burger aan het werk te verschijnen.

Het personeel gaf verder aan dat er momenteel geen routebussen zijn om het personeel aan het werk te brengen te Santo Boma en het Huis van Bewaring (HvB). “Er is maar één boevenbus en daarin worden ook collega’s vervoerd samen met gedetineerden”, aldus een gebelgde cipier.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel