Teleperformance verstevigt positie in Suriname

Een blije Norbert van Liemt (l) kort na het doorknippen van het lint.
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 April 2024 05:50

Voor mij lezen

Tekst en beeld Edwien Bodjie

PARAMARIBO — “Ons grootste doel voor Suriname is om werkgelegenheid te bieden omdat er sprake is van werkloosheid. Én we willen helpen voorkomen dat er steeds meer kennis het land uit gaat. Opgeleide mensen hoeven niet te vertrekken voor een baan die ze ook bij ons kunnen vinden.” Dat zei Norbert van Liemt, topman van Teleperformance Suriname en Benelux, woensdag bij de feestelijke opening van het derde pand van dit internationale contact center aan de Klipstenenstraat in het voormalige gebouw (Fernandes Groene Gevel, … red.) van Fernandes Agenturen.

Van Liemt verwachten in de komende drie jaar een verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen van 1.600 naar 3.200. “Ruim tien jaar geleden werd ons eerste pand in Suriname geopend. Ik had toen nooit kunnen vermoeden dat we vandaag zouden staan waar we nu staan. Het bedrijf groeit snel en dat is te danken aan de ruim 1.600 medewerkers die dagelijks hun schouders onder het werk zetten. Ik waardeer jullie inzet voor de klanten van onze opdrachtgevers enorm.”

“Het bedrijf groeit snel en dat is te danken aan de ruim 1.600 medewerkers die dagelijks hun schouders onder het werk zetten”

Norbert van Liemt

Internationaal toonaangevend

Teleperformance is sinds 2015 in Suriname en biedt klantenservice voor grote Nederlandse bedrijven en merken, zoals Samsung, Bol.com, Albert Heijn en Philips. Hierbij worden vragen van klanten over producten beantwoord via verschillende kanalen, zoals telefoon, chat en e-mail. Medewerkers zorgen ervoor dat consumenten tevreden zijn en optimaal kunnen genieten van de producten van de opdrachtgevers.

Teleperformance, een internationaal bedrijf op het gebied van costumer experience management, werd opgericht in 1978 in Frankrijk en is sindsdien uitgegroeid tot een grote speler in de branche. Her biedt een brede scala aan diensten op het gebied van klantenservice, technische ondersteuning, verkoop, marketing en andere zakelijke processen, zowel telefonisch als digitaal.

Van Liemt, belast met de Nederlandstalige markt waaronder Nederland, België en Suriname, maar ook de Scandinavische landen Noorwegen, Finland, Denemarken en Zweden, is enthousiast over de nieuwe werkplek voor zijn medewerkers. Hij beschouwt het pand als een “prachtige omgeving” waar medewerkers met plezier kunnen werken. “Het bedrijf investeert voortdurend in geavanceerde technologieën, training en ontwikkeling van medewerkers om ervoor te zorgen dat het aan de steeds veranderende behoeften van klanten kan voldoen en de best mogelijke diensten kan leveren”, aldus de topman.

(lees verder onder de foto)

Teleperformance nam woensdag zijn derde pand in Suriname in gebruik.

Maatschappelijk verantwoord

Dit is het derde pand en over twee maanden wordt het vierde geopend. Het bedrijf groeit snel, mede dankzij de recente overname van Majorel, waar ook het bedrijf Alembo onderdeel van is. Rivelino Ligeon, supervisor bij Teleperformance, is verantwoordelijk voor de operationele processen en zorgt ervoor dat medewerkers worden gecoacht en begeleid om hun werk naar behoren te doen. Hij is al bijna vier jaar werkzaam bij Teleperformance en is tevreden over zijn werkplek en het nieuwe pand. “Het is een plek waar men prettig kan werken en ik verwacht dat het bedrijf verder zal groeien de komende tijd.”

Met meer dan 380.000 werknemers in meer dan tachtig landen bedient Teleperformance een diverse klantenkring, variërend van kleine en middelgrote ondernemingen tot grote multinationale bedrijven in sectoren zoals telecom, financiën, retail en technologie. “Met een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zetten wij ons ook in voor sociale en milieuvriendelijke initiatieven binnen de gemeenschap”, verklaart Grätl Petrisie-Blokland van de afdeling Communicatie tegenover de Ware Tijd.

Zij benadrukt hiermee dat het bedrijf ook sociale projecten ondersteunt en zijn plaats inneemt wanneer het gaat om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. “Iedereen die bij ons komt werken, krijgt een eigen waterfles en we gebruiken geen wegwerpproducten en ook zo min mogelijk papier. Op het moment werken we ook aan een afval recycleplan om ervoor te zorgen dat afval dat door wie dan ook hier wordt geproduceerd goed terechtkomt en niet zomaar ergens waar het voor milieuproblemen kan zorgen.”

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel