Herstart onderwijs niet zonder slag of stoot

Shoeket logo

Bron: De West

15 April 2024 18:00

Voor mij lezen

De paasvakantie was niet voor elke leerkracht even prettig achter. De voorzitster van de actiegroep Wi Sa Strey, Meredith Hoogdorp, verklaarde in gesprek met KeyNews, dat zeker vijftig leerkrachten, geen salaris hebben ontvangen. Volgens haar heeft de groep wel gewerkt, maar is niet duidelijk waarom zij geen salaris hebben ontvangen. De groep is volgens Hoogdorp sedert oktober 2023 in dienst en heeft vanaf dat moment, nog geen koperen cent uitgekeerd gekregen. Zij vreest dat dat groep ook in april geen loon zal ontvangen. De actiegroep was afgelopen vrijdag bij de minister van Onderwijs voor een gesprek.

Volgens Hoogdorp is er sprake van een uitzichtloze situatie voor deze leerkrachten.  “Ze maken steeds schulden, want ze moeten overleven, en nu horen zij dat ze niet uitbetaald zullen worden”, aldus de voorzitster.  Volgens haar heeft een leerkracht uit teleurstelling zelfs aangegeven, dat zij van de Wijdenboschbrug zal springen.

Het ministerie  maakte donderdag via een statement bekend, dat er een onderzoek is ingesteld nadat het ministerie werd verwittigd van pas aangestelde leerkrachten, die sinds oktober 2023 geen salaris hebben ontvangen. Uit het onderzoek is gebleken, dat de leerkrachten niet correct in het betalingssysteem zijn opgenomen. De situatie van deze leerkrachten is inmiddels verbeterd en de groep zal aan het eind van deze maand volledig uitbetaald worden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel