RGD hervat werkzaamheden na toezegging minister

Shoeket logo

Bron: De West

15 April 2024 16:00

Voor mij lezen

Rinaldo Herkul, voorzitter van de bond bij de Regionale Gezondheids Dienst (RGD), heeft in gesprek met KeyNews verklaard, dat is besloten de werkzaamheden per 11 april normaal te hervatten. Het uitblijven van de betalingen van de overbruggingstoelage aan ambtenaren van RGD, hebben geleid tot acties. De vakbondsman zei dat de overheid de toezegging heeft gedaan, dat het personeel de overbruggingstoelage krijgt, waarover de organisatie sinds vorige maand in beraad was. Herkul zei verder dat de bond met de minister en de directie van RGD heeft gesproken. Hij verduidelijkte dat het gesprek eerder zou plaatvinden, maar werd uitgesteld, omdat minister Amar Ramadhin ziek was. Toen is er met de minister gesproken die voor Ramadhin waarnam.

Volgens Herkul is alles op papier vastgelegd. Hij zei dat er zelfs een brief zou zijn gestuurd door de minister die alle overeengekomen afspraken bevestigt. Volgens de vakbondsleider is op grond hiervan besloten, de actie op te schorten. Het personeel krijgt de overbruggingstoelagen van de maanden februari, maart en april eind van deze maand uitbetaald. Volgens hem is ook gevraagd, de maand april meteen mee te nemen om wederom een actie te voorkomen. Echter wordt daarover nog onderhandeld.

Volkgezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul heeft inmiddels laten weten, dat er gewerkt wordt aan het inlopen van de achterstallige betalingen op eind april 2024. Volgens Gajadhar Sukul wil de regering eind april zover zijn de achterstallige betalingen in te lopen van de overbruggingstoelagen aan het personeel. “Er is al berekend dat eind van deze maand de middelen vrijgemaakt worden, van februari, maart en april”, aldus Gajadhar Sukul.

De Volkgezonheidsdirecteur meldt, dat het niet uitbetalen van de overbruggingstoelage over de maanden februari en maart te maken heeft met de administratieve processen voor het vrijmaken van middelen. Gajadhar Sukul zegt dat op 8 april een ontmoeting met de RGD-bond heeft plaatsgevonden, waarbij de knelpunten werden besproken. Hierbij had het ministerie van Financiën en Planning gevraagd alle processen die nodig zijn om de betaling te laten geschieden, af te ronden. ‘’De overbruggingstoelage is eigenlijk een toelage voor ambtenaren. Omdat er andere zaken aanwezig zijn bij instellingen als de RGD, let Financiën op meerdere zaken, vandaar dat de uitbetaling niet zonder meer wordt gedaan zonder de nodige verduidelijking. We hebben de bond daarop gewezen.‘’ Volgens Gajadhar Sukul heeft Volksgezondheid samen met Financiën en Planning werk verricht om alle administratieve processen in orde te maken, en af te ronden. De samenwerkingsronde tussen de beide ministeries is nodig om de betalingen volgens de wet te doen geschieden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel