Shalini Khedoe commercieel directeur NOB

President-directeur Sandy Cameron (l) en commercieel directeur Shalini Khedoe (r) flankeren minister Stanley Raghoebarsing. [Foto: NOB]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2024 16:08

Voor mij lezen

PARAMARIBO — Met de benoeming van Shalini Khedoe als commercieel directeur heeft de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) na ruim twintig jaar een tweekoppig directieteam. President-directeur is nog steeds Sandy Cameron.

Met de aanstelling van Khedoe in de directiefunctie zegt het NOB in een persbericht te voldoen aan de eigen statuten, maar ook de richtlijnen van de Centrale Bank van Suriname. Khedoe is al ruim acht jaar in dienst bij de NOB. Ze heeft eerder gefungeerd op managementniveau.

“Het is geen toeval dat de NOB langzaam maar zeker terugkomt in het vaarwater van een respectabele bank”

Minister Stanley Raghoebarsing

Cameron benadrukt dat de NOB vanuit haar sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid blijft zoeken naar mogelijkheden om cliënten tegemoet te komen. Metafinancieringen (combinatie van fondsen) is daarvan een voorbeeld. “Zie ook hier het belang van een commercieel directeur die zich zal inzetten voor het binnenhalen van meer middelen ter versterking van onze financiële positie en uitbreiding van onze financiële producten en diensten”, aldus Cameron.

Nieuwe rvc-leden

Op 12 april benoemde minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning ook een vernieuwde raad van commissarissen (rvc) onder leiding van Reguillo Hira. De nieuwe leden zijn Thelma Douglas en Miguel Ameerun. De leden Claudine van Emden en Nicole Deira en de president-commissaris werden herbenoemd.

In het persbericht wordt gesteld dat de rvc samen met directie, management, staf en personeel grote stappen vooruit heeft gemaakt. “De raad voldoet aan de statutaire vereiste van verscheidenheid en deskundigheid”, concludeerde Cameron.

Raghoebarsing praatte over een “kwalitatieve aanvulling” van kader, die de voortgang en verdere groei van de NOB zal garanderen. “Het is geen toeval dat de bank langzaam maar zeker terugkomt in het vaarwater van een respectabele bank”, zei de bewindsman.

De nieuwe rvc van de NOB met de minister. Vanuit links: Thelma Douglas, Claudine van Emden, Reguillo Hira, minister Raghoebarsing, Nicole Deira en Miguel Ameerun. [Foto: NOB]
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel