POLITIEKE TEGENSTELLINGEN OOK BINNEN SAMENLEVING MERKBAAR

Shoeket logo

Bron: De West

15 April 2024 12:00

Voor mij lezen

De afgelopen week is Suriname geconfronteerd geraakt door een mishandeling van een prominent lid van een politieke partij, die tijdens een singi neti zwaar werd mishandeld door aanhangers van een andere politieke partij. Later moest ook een gewezen VHP’er het ontgelden toen hij voor ‘ontnuchtering’ werd gebracht naar het politiebureau, en daar zwaar werd mishandeld. De bedreigingen via sociale media schijnen richting de verkiezingen steeds ergere vormen aan te nemen, terwijl fake accounts als paddenstoelen uit de grond schieten. De politieke spanningen schijnen steeds meer invloed te krijgen op de samenleving.  De oproepen van partijleiders om de rust te bewaren, schijnen niet meer te werken. Het is een fenomeen dat in de afgelopen jaren zelf door deze politici in de hand is gewerkt. We herinneren ons nog uitlatingen als ‘sommige problemen zul je alleen met het voeren van een oorlog kunnen oplossen’. We moeten niet denken, dat woorden geen kracht hebben, vooral niet wanneer de samenleving door een diep dal van voortdurende sociale misère moet gaan.

Aan de andere kant heb je weer partijleiders die elkaar steeds verwijten maken en weer anderen die pretenderen nooit iets weten. Dit alles wekt frustraties op met alle noodlottige gevolgen van dien.

We zijn benieuwd, wat er zal moeten gebeuren om de rust te bewaren! Of zal men wachten totdat er een slachtpartij plaatsvindt? De politiek moest de samenleving juist bij elkaar kunnen brengen. Maar dit is het gevolg de vele politieke partijen en uiteenlopende meningen. Eenieder wenst zijn zogenaamde ideologie te ondersteunen en heeft lak aan wat de ander vindt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel