Juan Luis Guerra, Jennifer Hudson en Maluma op Curaçao North Sea Jazz

Marc Anthony (springend) tijdens een optreden op het festival in 2012. [Foto: Andreas Terlaak]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2024 10:02

Voor mij lezen

Muzikant, zanger, componist en producer Juan Luis Guerra is wereldwijd één van de bestverkopende Latin artiesten. In zijn carrière verkocht hij vele miljoenen albums, en ontving ontelbare prijzen waaronder Latin Grammy’s, Grammy Awards en Latin Billboard Awards.

“Dit wordt de eerste editie sinds 2019 en na de Covid-19-pandemie. Vorig jaar ging het festival niet door omdat er niet genoeg grote namen beschikbaar waren”

Guerra is een echte publieksfavoriet en is daarom ook de artiest die het meest te gast is geweest op het festival, waar hij zijn optredens elke keer weer onvergetelijk maakte. Zijn laatste album, Radio Güira, verscheen vorig jaar.

Jennifer Hudson

Jennifer Hudson is een Amerikaanse singer-songwriter, actrice, talkshowpresentatrice en producer. Ze was in 2004 één van de finalisten bij American Idol en brak twee jaar later echt door met haar rol van Effie in de musicalfilm Dreamgirls. Hudson bracht tot nu toe drie albums uit, acteerde in films en tv-series, speelde op Broadway, was coach in The Voice in zowel de VS als Groot-Brittannië en presenteert sinds 2020 haar eigen talkshow.

Ze werd de jongste vrouw en de tweede vrouw van Afrikaans-Amerikaanse komaf ooit die alle vier de grote Amerikaanse entertainmentprijzen binnen sleepte: Emmy, Grammy, Oscar and Tony (EGOT). In 2020 noemde Time haar als één van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld.

Maluma

De Colombiaanse singer-songwriter Maluma is net als Juan Luis Guerra één van de bestverkopende Latin artiesten. Zijn debuutalbum Magia (‘Magie’) verscheen in 2012, op zijn zeventiende, en bezorgde hem zijn eerste Latin Grammy-nominatie voor beste nieuwe aArtiest.

Drie jaar later volgde zijn doorbraakalbum Pretty Boy, Dirty Boy, een combinatie van sof ballads en reggaeton. Maluma breidde zijn werkveld uit naar acteren en schitterde naast Jennifer Lopez in de film Marry Me uit 2022. Muziek blijft zijn belangrijkste focus en vorig jaar bracht hij zijn album Don Juan uit, dat werd genomineerd voor een Grammy.

Dit wordt de eerste editie sinds 2019 en na de Covid-19-pandemie. Vorig jaar ging het festival niet door omdat er niet genoeg grote namen beschikbaar waren.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel