De 45-jarige verdachte Frans S. was van mening dat zijn schoonzus zich hoogmoedig gedroeg. Dit was aanleiding voor hem om haar in december van het vorig jaar te mishandelen en met de dood te bedreigen. De verdachte moest zich hiervoor tegenover de rechter verantwoorden. Hij had zich via een raam toegang tot de woning van de vrouw verschaft. Zij moest vuistslagen incasseren, kreeg een laken over het hoofd waarna ze werd gewurgd. De verdachte dreigde haar te zullen vermoorden.

Frans gaf de mishandeling toe. Dit gebeurde volgens hem, omdat de vrouw hoogmoedig was. Het slachtoffer deed op 15 december aangifte tegen haar schoonbroer. Ze getuigde dat zij vanwege de mishandeling onder een bed terechtkwam. De verdachte stampte daarop waarbij hij de woorden “tide yu musu dede” uitte. Toen de vrouw onder het bed vandaan kwam, wierp de verdachte haar in een hoek van de kamer, waarbij hij ook een laken en matras op haar smeet. Alsof het niet genoeg was nam hij haar in een wurggreep.

Ook een glazen schuifdeur moest eraan geloven. Het slachtoffer zag kans door de ontstane opening uit de kamer te vluchten en hulp bij een buurman te zoeken. De vrouw liep zichtbare letsels op vanwege de mishandeling. De verdachte gaf dit geweld toe, zowel bij de politie als ter rechtszitting. Hij zei de vrouw geklapt te hebben na een ruzie.

Volgens hem kwam hij terug van het bos toen hij zijn zwageres tekeer hoorde gaan. De klap was bedoeld om haar tot bedaren te brengen.

Verder zei hij het huis te zijn binnengedrongen om de vrouw te confronteren met problemen die er tussen hen waren.

De kantonrechter besloot Frans langer aan te houden en de verdere behandeling van de zaak uit te stellen. Wanneer deze weer op de rol staat, doet de officier van justitie een strafvoorstel.