Cardioloog AZP geeft uitleg over uitdagingen zonder gebruiks- en verbruiksartikelen

Shoeket logo

Bron: ABC

27 Maart 2024 00:30

Voor mij lezen

Cardioloog Walther Jap Tjoen San, die vanaf 2008 werkzaam is in het AZP, heeft uitleg gegeven over de uitdagingen waarmee hij dagelijks te kampen heeft. In de periode 2008 – 2014 beschikte het AZP over genoeg gebruiks- en verbruiksartikelen om de patienten te kunnen helpen. Nu kunnen basis behandelingen niet gedaan worden. Patienten kunnen niet gedotterd worden.

Vaak kunnen alleen acute gevallen behandeld worden, maar de situatie is soms zo erg dat die zelf niet geholpen kunnen worden. De specialisten gaan soms terug naar de ouderwetse methode om de patienten te helpen.

Al jaren wordt aan de bel getrokken, maar de problemen stapelen zich steeds op. Er moet gewerkt worden aan een structurele oplossingen. De directie van het AZP geeft aan dat er geen middelen ter beschikking zijn. Jap Tjoen San is van mening dat er ook efficienter te werk gegaan moet worden.

Verder zou de overheid moeten blijven inkomen met subsidies indien zij van mening is dat de ligdagtarieven niet verhoogd moeten worden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel