Docenten DIV-training wachten sedert 2015 op uitbetaling

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 November 2018 18:00

Voor mij lezen

De docenten die de training Documentaire Informatieverzorging (DIV) hebben verzorgd aan medewerkers van de verschillende ministeries zijn nog niet uitbetaald. Zij wachten al langer dan drie jaar op de uitbetaling en zijn het wachten zat.

De docenten die niet bij naam genoemd willen worden, vinden het een kwalijke zaak dat ze zo lang moeten wachten op hun gelden.

De training was in 2014-2015 verzorgd aan medewerkers op de verschillende ministeries. Het doel van deze opleiding was de documentaire informatievoorziening binnen de overheid en aanverwante instellingen te verbeteren en te ontwikkelen. Het vakgebied van de DIV is de laatste jaren aan grote veranderingen onderhevig. Vooral de digitalisering en nieuwe manieren van archiveren hebben hun intrede gedaan.

De directeur van het Nationaal Archief Suriname, Rita Tjin Fooh, zegt tegenover Suriname Herald dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) die belast was met deze training, drukdoende is om de docenten uit te betalen. “Het heeft lang geduurd, maar het ministerie is bezig en de mensen zullen binnenkort uitbetaald worden.” Wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden, weet zij niet en verwijst naar de directeur en minister van Biza.

Suriname Herald heeft meerdere malen geprobeerd de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, te contacten, echter zonder resultaat.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel