SPB-voorzitter Hellings: traditie oude garde doorbroken; leden gaan voor moderne bond

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 November 2018 16:30

Voor mij lezen

Volgens de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Raoul Hellings, is de traditie van de oude garde doorbroken. De SPB-leden gaan voor een moderne bond. Dit gaf hij vandaag tijdens de viering van het 99-jarige bestaan van de politiebond te kennen tegenover Suriname Herald. Dit vond plaats bij de Politieacademie.

De politiebond had een traditie van de oude garde en die is er niet meer; er hebben vernieuwingen plaatsgevonden. Het nieuwe bestuur dat zal aantreden, mag erop rekenen dat het te maken zal hebben met kritische leden, zegt de trotse voorzitter.

Hellings zegt verder dat er een groei te bespeuren is binnen de organisatie. Hij is vooral blij met de vernieuwingen die binnen de organisatie zijn doorgevoerd de afgelopen twee jaar.

Men heeft het vertrouwen in ons gesteld en we hebben het getoond. Alle kritieken die op ons zijn afgekomen, hebben we kunnen weerleggen. Ook hebben we aangetoond dat we als jongelingen de bond op een kundige manier kunnen leiden, merkt Hellings op. “We hebben alle reden om trots te zijn, omdat we onze kunnen hebben aangetoond als jongelingen en we hebben bewezen dat het ook op een andere manier kan.”

De SPB bestaat er bijna een eeuw en het voelt goed aan om te zien dat er vooral een groei te merken is bij de leden en dat zaken nu op een statutaire manier worden aangepakt, vervolgt de SPB-voorzitter.

De leden zijn tevreden met dit bestuur, omdat er verantwoording wordt afgelegd wat voorheen niet gebeurde. Hetgeen dat veertig jaar lang fout is gegaan, kan niet binnen een mum van tijd worden teruggedraaid, stelt Hellings.

De bondsvoorzitter geeft ook aan dat er een aantal verdiensten is gerealiseerd zoals het wensenpakket dat nog niet helemaal is afgerond. Er is nog werk aan de winkel en daarvoor zal de bond zich verder inzetten, benadrukt hij.

Ondanks het feit dat de voorzitter trots is op de behaalde resultaten geeft hij aan dat er nog veel te doen is. “The Sky is the limit.” Behalve op rechtspositioneel vlak houdt de bond zich ook bezig met sociale activiteiten zoals het renoveren van het clubtehuis en politieoord.

De vernieuwingsbeweging van de Surinaamse Politiebond nam het roer over in 2016. Zij werd tijdens de bestuursverkiezing massaal gekozen.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel