Minister Elias installeert nieuw RGD-bestuur

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 November 2018 16:38

Voor mij lezen

Het nieuwe bestuur van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is geïnstalleerd door minister Antoine Elias van het Ministerie van Volksgezondheid. Deze installatie vond gisteren plaats op het kantoor van de minister. Dit meldt het ministerie via het NII.

De zittingsperiode van het oud-bestuur is op 1 juli 2018 geëxpireerd. Enkele leden, waaronder de voorzitter, Jerrel Mahabier, die daar deel van waren nemen wederom zitting in het nieuwe bestuur. Dit te rekenen van 2 oktober 2018 voor de duur van twee jaar.

Mahabier bedankte namens zichzelf en de medebestuursleden de regering voor het vertrouwen gesteld in hen.

De RGD is niet alleen bezig een facelift te ondergaan ten aanzien van de poli’s, maar realiseert ook dat zij een heel vooraanstaande positie heeft ten aanzien van het primary health-gebeuren. De RGD heeft een hele grote hand in de preventieve zorg, vooral de moeder- en kindzorg. Dat moeten we zeker blijven behouden, zei de voorzitter. Verder gaf hij aan dat het bestuur sowieso de zaken van RGD zal doornemen en de directieven van het ministerie zal afwachten.

Het bestuur helpt samen met de directie van de RGD leiding geven aan het proces. Het goedgekeurde beleid wordt uitgestippeld door het bestuur, terwijl de directie de uitvoering doet. De overige leden die zitting nemen in de commissie zijn: Vincent Fernandes, Henna Ormskerk-Schouten, Charisma Leeuwin, Edgar van Genderen, Claudia Doornkamp-Sabajo en Marcia Clumper.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel