Badmintonnners halen zilver en brons in Suriname International

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 November 2018 02:44

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Goud zat er niet in maar Suriname heeft de Suriname International niet zonder prijzen afgesloten. Het organiserend land won in de twaalfde editie van het internationaal badmintontoernooi drie medailles: één zilver en twee brons.

De hoogste prijs voor het gastland kwam op naam Mitchel Wongsodikromo die samen met gemengd dubbelpartner Katherine Wynter de finale haalde. Het duo moest daarin het hoofd buigen voor het topgeplaatse koppel Cesar Gonzalez en Bermary Polanco. De badmintonners uit de Dominicaanse Republiek wonnen in twee sets: 21-10 en 21-16.

Suriname sleepte in het mannen -en vrouwendubbelspel  eveneens eremetaal in de wacht. Bij de mannen bereikten Denzel Sweet en Alain Toney de halve finale waarin ze hun meerdere moesten erkennen in het Guatemalteekse koppel Solis Jonathan/Rodolfo Ramirez. Maar het topgeplaatste koppel verloor na een walkover de eindstrijd van het tweede geplaatste Jamaicaanse duo Dennis Coke/Anthony McNee.

Bij de vrouwen haalden Santusha Ramzan/Jill Sjauw-Mook ook de semifinale maar verloren daarin van de Peruvianen Daniel Macias en Danica Nishimura: 21-10 en 21-12.

In het mannenenkelspel ging de hoofdprijs naar Kevin Cordon. De Guatemalteek versloeg in de finale de Belg Elias Bracke in twee sets: 21-13 en 21-15. Bij de vrouwen won de topgeplaatste Belgische Lianne Tan met 21-10 en 21-6 van Macias.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel