Berenstein: Sardjoe, voorzitter onderhandelingscommissie Alcoa, heeft er een potje van gemaakt

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 November 2018 00:00

Voor mij lezen

De onderhandelingscommissie Alcoa/Suralco onder leiding van Dilip Sardjoe had naar zeggen van de voorzitter van de progressieve vakcentrale C-47, Robby Berenstein, beter moeten onderhandelen voor Suriname, daar het aluminiumbedrijf zijn deuren internationaal heeft gesloten. Hij heeft er gewoon een potje van gemaakt, zegt Berenstein tegenover Suriname Herald.

De onderhandelingscommissie moest beter onderhandelen om zodoende beter resultaten te bereiken. We zijn bezig te onderhandelen met Alcoa om de impact te minimaliseren, maar we zijn ontevreden over de geboekte resultaten van de onderhandelingscommissie, voert de vakbondsman aan.

Het is duidelijk dat Sardjoe geen kennis heeft van de mijnbouwsector, omdat de onderhandelingen in het voordeel van Suralco zijn geweest, merkt Berenstein op.

Ook zegt hij dat er een aantal aspecten was dat meegenomen moest worden zoals de situatie waarin de gepensioneerden terecht zijn gekomen en het milieuaspect. Het is duidelijk te merken dat de onderhandelingscommissie geen weet heeft van de mijnbouwsector, omdat Suriname er bekaaid vanaf is gekomen, meent de C-47-topman.

De multinational heeft niet alleen in Suriname zijn deuren gesloten, maar ook in het buitenland, vanwege de grote concurrentie van de Chinezen die met goedkope aluminium op de internationale markt zijn gekomen.

Het aluminiumbedrijf heeft zodoende zijn strategie gewijzigd, weet Berenstein te vertellen. De multinational heeft niet alleen een aluminiumindustrie opgezet, maar ook een ander bedrijf dat zich meer zal richten op het vervaardigen van het eindproduct zoals ruimtevaart, vliegtuigen en onderdelen.

Berenstein geeft ook dat het bedrijf deze strategie in ons land heeft toegepast alsook in de landen waar de multinational actief is.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel