Minister Elias installeert nationale infectiecommissie

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 November 2018 15:50

Voor mij lezen

De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft de eerste nationale infectiecommissie geïnstalleerd. Volgens de bewindsman is deze commissie een heel belangrijke commissie, omdat infecties goed aangepakt moeten worden binnen de gezondheidssector. De commissie is eerder deze maand geïnstalleerd en heeft een zittingsperiode van drie jaar. Dit meldt het ministerie via het NII.

De commissie is belast met de volgende taken: het gevraagd en ongevraagd geven van advies, begeleiding in de vorm van richtlijnen op het gebied van infectiepreventie en hygiëne aan alle ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen en het toezien op de registratie van infecties in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen.

De commissie wordt voorgezeten door Kathleen Jharie, ziekenhuishygiënist. Zij is blij met deze commissie, omdat er veel werk aan de winkel is ten aanzien van de hygiëne binnen de gezondheidssector.

De overige leden van de commissie zijn: Gwendolien Sno-Mooikoedoe, secretaris, Ed Ijzerman (microbioloog), Soerodj Harkisoen (internist), Mariska Pansa en Roberta Ameking beiden ziekenhuishygiënist en Kavita Goercharn-Sital, jurist.

Voor de minister is de taak van de commissie geen eenvoudige, maar wel een nobele taak, aldus Volksgezondheid.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel