Ronnie Brunswijk krijgt mastertitel

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 November 2018 11:18

Voor mij lezen

ABOP-voorzitter en assembleelid Ronnie Brunswijk mag vanaf 17 november een nieuwe titel gebruiken. Aanstaande zaterdag moet hij zijn thesis voor de opleiding Master of Business Administration (MBA) verdedigen. De partijleider maakte dit afgelopen zaterdag zelf bekend tijdens een jongerenbijeenkomst van zijn partij te Ramgoelam.

Brunswijk die de jongeren motiveerde om doorgaan met hun studie nam zichzelf voorbeeld en zei dat elke persoon iets kan leren in het leven. “Je bent nooit te oud om iets te leren. Eerder is het me gelukt om mijn bachelor te behalen. De kritieken die kwamen waren niet mals”, zei de politicus.

“Na zaterdag zullen ze weer zeggen dat ik mijn mastertitel heb gekocht, maar dat laat me koud omdat ik weet hoeveel tijd en moeite ik daarin heb gestopt”, hield Brunswijk de aanwezigen voor.

Hij nodigde de jongeren uit om aanstaande zaterdag in Flex Mall aanwezig te zijn wanneer hij zijn thesis zal verdedigen. “Als je een land wil besturen moet je een idee hebben hoe je dat wil doen. Iemand die een land draait en meer dan zijn of haar budget wil uitgeven zal op gegeven crashen. Dat is wat er op dit moment gebeurt met de huidige regering. Ze willen meer uitgeven dan wat ze verdienen.”

Brunswijk zei dat de ontwikkeling van het land bij de jonge generatie begint. “Indien je als regering welvaart wil brengen moet je bij de jonge generatie beginnen”. Zijn partij wil daarom alle ruimte bieden aan jongeren die dat ook willen. Het land heeft een verandering nodig. Die verandering kan komen wanneer we de jongeren de gelegenheid geven. Het land heeft een leider nodig die weet waarnaar zijn volk verlangt, aldus Brunswijk.

Volgens Brunswijk was het in 2010 bij de regeringssamenstelling de bedoeling dat voornamelijk jongeren de kans zouden krijgen om zich te profileren. “Dat is niet gebeurt en we zien dat er alleen maar oude mannen en vrouwen naar voren worden geschoven om posities en functies te bekleden”, meent de ABOP-voorzitter. De misleiding in Suriname is groot en daarom moeten de jongeren goed uitkijken wie op hen afkomt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel