Personeel RKZ kwaad op bondsbestuur en directie

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

13 November 2018 10:46

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Waar is het bestuur van de bond? Waar is meneer Haverkamp? Hij moet nu met ons komen praten. Wij willen de directeur ook direct spreken. Het lijkt alsof de directeur ze omkoopt en ze doodleuk een spelletje met ons spelen. We lachen niet meer met jullie.” Dit waren enkele uitspraken die gisteren tijdens een prikactie naar het hoofd van bestuursleden van de werknemersbond van het St. Vincentius Ziekenhuis werden geslingerd.

Het overgrote deel van het personeel was in actie uit ontevredenheid over het jarenlang wegblijven van salarisverhogingen. Het personeel is gebelgd en liet daarom duidelijk van zich horen in de gangen van de verschillende afdelingen. Leden van het bondsbestuur werden opgezocht door een groep werknemers die zich had verzameld in een gang nabij de spoedeisende hulp. Het bestuur kwam zich namelijk niet verantwoorden bij de start van de prikactie. De groep liep de afdeling af opzoek naar hen, totdat zij enkele bij elkaar wisten te krijgen.

Bondsvoorzitter Roy Haverkamp was toen al ruim een uur onderweg naar de actievoerenden. Volgens ondervoorzitter Jetty Melcherts is er echter geen reden om boos te zijn op het bestuur, omdat die zelf voor het personeel opkomt tijdens de onstuimige situatie. "Ze hebben ons voorgelegd dat zij ons vijf procent verhoging willen geven, maar wij hebben nee gezegd. Wij gaan weer om de tafel met de directie om iets aannemelijks te krijgen. Wij snappen de leden, maar het is niet makkelijk."

Melcherts zegt dat het bestuur hard werkt om voor haar leden op te komen in tegenstelling tot de uitspraken van het personeel tijdens de prikactie. Een ander bestuurslid vertelt dat ze vermoedt dat directeur Manoj Hindorie het personeel zover wil krijgen om afstand te doen van de bond en die te bedanken, zodat hij geen commentaar van de vakbond hoeft te accepteren over zijn wanbeleid. Het personeel zou sinds 2014 geen loonsverhoging hebben ontvangen en heeft herhaaldelijk hierover aan de bel getrokken bij de leiding.

Een medewerker van de technische dienst vertelt dat hij eerder is geschorst, omdat hij zijn mening uitte over de onsmakelijkheden binnen de organisatie. De ondervoorzitter zegt dat de leiding het roer moet omgooien, omdat veel personeel wegtrekt om in andere organisaties te werken uit ontevredenheid. "De directie moet nu echt wat doen en daarover gaan wij met ze praten." De directeur was niet bereikbaar voor commentaar. Als de prikactie dinsdag wordt voortgezet, is niet bekend. 

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel