NGVB vindt onderdak bij Tourtonne All Stars

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 November 2018 19:31

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB) heeft onderdak gevonden bij de stichting Sociaal Culturele Sportvereniging Tourtonne All Stars (TAS). De verenigingen die zijn aangesloten bij de NGVB zullen in het seizoen 2019/2020 hun competitie afwerken in het multifunctionele gemeenschapscentrum dat is vernoemd naar wijlen vakbondsleider en politicus Fred Derby.

John Muntslag, waarnemend voorzitter tevens secretaris van de NGVB, zegt dat de mededeling van het Rooms-Katholieke Bisdom om te ontruimen voor verenigingen en bestuur als een schok is ervaren. Maar de NGVB met een rijke historie en verenigingen als Sonny Boys en Leo Victor die er zijn ontsproten, is niet bij de pakken blijven neerzitten.

"We hebben een brief gericht aan de Surinaamse Voetbalbond en gevraagd dispensatie te verlenen vanwege het onderdak dat wij niet hadden", zegt Muntslag. Onderdak werd gevonden bij TAS, waar Muntslag lid van is. Er is overeenstemming bereikt onder de voorwaarde dat het huidige bestuur van de NGVB intact blijft en wordt aangevuld met personen van TAS.

De nieuwe naam wordt NGVB/All Stars. Met deze ingreep is geprobeerd te voorkomen dat de NGVB met zo'n rijke historie doodbloedt. "De bond begint bij af. Omdat er geen garantie kon worden gegeven dat ze geaccommodeerd zouden worden voor het seizoen 2017-2018, zochten de NGVB-clubs hun heil bij de Kwatta Sportbond, het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond en Nacionello.

Nu is besloten deze verenigingen warm te maken om terug te keren bij de NGVB. "Als het niet lukt om de jongens weer aan boord te krijgen, wordt plan B ingezet, namelijk met geheel nieuwe clubs in zee gaan. We hebben daarom de mogelijkheid opengelaten voor andere clubs om zich bij ons aan te sluiten."

Er wordt gemikt op een minimum van zes en een maximum van acht verenigingen, zegt Muntslag. "Nu hebben vier clubs zich aangemeld. We hebben er nog twee nodig om de competitie te starten." De oorspronkelijke teams van de NGVB kwamen veelal uit Paramaribo Noord (onder meer Puwa Nani, Brinco en Vasas), maar er waren ook verenigingen van spelers uit het binnenland, waaronder Aurora.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel