Kankerbestraling centraal bij conferentie

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 November 2018 16:27

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het onderwerp kankerbestraling stond zaterdag centraal bij een eendaagse conferentie die georganiseerd was voor radiodiagnostische- en radiotherapeutische laboranten. Niet alleen Surinaamse, maar ook deskundigen uit Guyana en Jamaica hebben geparticipeerd tijdens de bijeenkomst.

Het vergroten van het bewustzijn van de patiëntveiligheid in de bestralingsgeneeskunde en het bevorderen van nationale en regionale uitwisseling van expertise en ervaring waren twee van de  doelen van de bijeenkomst. Uit de presentatie is gebleken dat kanker in alle drie landen een vraagstuk is.

Radiotherapeutisch laborant van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) tevens initatiefnemer, Gorgio Tjitradiwangsa zegt "De meeste kankerpatienten hoeven niet naar het buitenland te gaan. Ze worden hier behandeld. Het streven van het Radiotherapeutisch Centrum Suriname is om ook patienten uit het buitenland hier te behandelen." 

De aanwezigen hebben aan het einde van de dag samen een programma opgesteld voor continu beroepsontwikkeling voor radiodiagnostische- en radiotherapeutische laboranten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel