NPS installeert onderafdelingsbesturen voor Poesoegroenoe en Boslanti

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 November 2018 12:16

Voor mij lezen

Na een bezoek aan de granman der Matuariers, Lesley Vanlentijn, heeft de NPS zaterdagmiddag twee nieuwe onderafdelingsbesturen geïnstalleerd voor Poesoegroenoe en Boslanti in het district Sipaliwini.

In zijn felicitatieboodschap gaf NPS-voorzitter Gregory Rusland aan dat het belangrijk is te beseffen voor welke uitdagingen de partij staat en dat er verwacht wordt dat de nieuwe besturen de mobilisatie op gang brengen in het Matawaigebied zodat de NPS kan beschikken over voldoende zetels in 2020 om een voorhoede rol te vervullen in het herstel van de financieel/economische situatie en de daaraan gekoppelde sociaal/maatschappelijke ontwikkeling.

De voorzitter van de afdeling Sipaliwini, Eddie Pansa, wees zijn gehoor erop dat wij verbetering en verandering in het bestuur moeten krijgen en dat er meer aandacht voor het binnenland moet komen. Hij vergeleek de huidige misstanden in onder andere de energie- en onderwijssector met de situatie onder de NPS vóór 2011, toen het beter was.

Diverse problemen van het gebied werden door het publiek aangehaald. Het publiek wees erop niet meer voor de gek gehouden te zullen worden. Men vroeg ondersteuning om de problemen op te lossen zoals de positie van de leerkrachten, de faciliteiten op school en problemen in de gezondheidssector.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel