Opzet buurtwinkels en schoolmaaltijdenproject wordt voortgezet

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 November 2018 10:30

Voor mij lezen

President Desi Bouterse heeft vrijdagavond tijdens de kaderbijeenkomst van zijn partij aangekondigd dat de regering verder zal gaan met het opzetten van de buurtwinkels. De president, die tevens voorzitter is van de NDP, maakte een vergelijking van enkele producten die duurder te verkrijgen zijn in de normale winkel, terwijl men diezelfde producten voor minder kan kopen bij de buurtwinkel. Op dit moment worden er zes tot zeven pilots gedraaid.

Het idee is om zelf de producten tegen goedkope prijzen aan te man te brengen, net zoals de pakketten rechtstreeks aan de man worden gebracht. Het doel van de buurtwinkel is om de mensen tegemoet te komen zodat zij tegen een veel lagere prijs de dagelijkse levensmiddelen goedkoper kunnen krijgen dan in de supermarkten. De buurtwinkels worden in verschillende ressorten opgezet waar mensen tegen een veel lagere prijs producten kunnen halen.

Bouterse zei dat er nu wordt gekeken naar modellen om het project van de buurtwinkels te ordenen zodat het later vlot kan verlopen. Ook het pakkettenproject dat vorig jaar was gestart zal worden voortgezet. Hij zei dat het idee van de goedkope pakketten een idee is geweest van de groep “We zijn moe”.

Schoolmaaltijdenproject
Naast opzetten van buurtwinkels zal de regering verder het schoolmaaltijdenproject
op de scholen voortzetten. Met dit project zorgt de overheid ervoor dat schoolkinderen die zonder voeding de school bezoeken in aanmerking kunnen komen van een maaltijd. Het ging om een pilotproject dat op dertien scholen is gestart, maar het project is intussen uitgegroeid naar 30 scholen.

Hij bedankte de groep NDP’ers die in de afgelopen periode haar bijdrage heeft geleverd om dit project te helpen trekken. Hij legt uit dat de regering het goede werk zal voortzetten. Bouterse riep zijn partijleden op om het goede werk samen te doen. Indien zij het niet alleen kunnen moeten ze een beroep doen op de partijleiding zodat zij de nodige ondersteuning kan geven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel