Binnenkort twee nieuwe dc’s erbij

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 November 2018 07:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Er zullen binnenkort twee nieuwe districtscommissarissen worden benoemd, bevestigt minister Edgar Dikan van Regionale ontwikkeling tegenover de Ware Tijd. Echter wil hij de namen nog niet prijsgeven en niet zeggen waar deze zullen worden geplaatst. “We zijn nog bezig met deze zaak en binnenkort zal het duidelijk zijn wie de nieuwe dc’s worden”. Of er wisselingen van posten zullen plaatsvinden, kan de bewindsman nog niet zeggen. Vermoedelijk zullen districtscommissarissen Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie en collega Adjaikoemar Kali van Commewijne van post verwisselen, melden bronnen.

Eerder berichtte de krant dat Remy Pollack het voor gezien houdt als districtscommissaris (dc). Begin januari gaat hij met verlof en daarna met pensioen. "Ik heb meer dan honderd verlofdagen en ik ga het dan wat rustig aandoen", zei de burgervader die nu dc is van Paramaribo ZuidWest. De krant verneemt dat EricGrauwde na het vertrek van Pollack er de scepter zal zwaaien. Hij is districtssecretaris geweest in Para en Paramaribo-Noordoost. Grauwde zou in februari 2015 worden benoemd worden tot dc van Para, maar er is daarvan toen afgezien. Hij zou overnemen van Mohamed Kasto die stopte als dc.

Waarschijnlijk zal binnenkort ook Margaretha Malontie, dc van Paramacca met pensioen gaan. De deken van de districtscommissarissen wordt in maart zestig jaar. In oktober heeft districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa, plaatsgemaakt voor ex-parlementariër Frederik Finisie. Zij wordt dc van het bestuursressort Moengo. Humphrey Jeroe is toen ook beëdigd tot burgervader van Boven-Suriname. Die post werd waargenomen door Yvonne Pinas, dc van Boven-Saramacca.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel