FBBO ontmoet ziekenhuisdirecteuren

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 November 2018 05:11

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Federatie van Bonden bij Overheidszorginstellingen (FBBO) heeft de overheidsziekenhuisdirecteuren gesproken. Tijdens het kennismakingsbezoek in het ‘s Lands Hospitaal zijn de knelpunten binnen de gezondheidszorg besproken, waaronder de onderbezetting door onder meer het wegtrekken van personeel, het investeren in menselijk kapitaal en de rechtspositie van het personeel.

"De ontmoeting kan als zeer constructief beschouwd worden", aldus de federatie in een persbericht. Er zijnwerkafsprakengemaakt, die ertoe moeten leiden dat er een gezonde werkrelatie wordt geschapen. Eén hiervan is dat de FBBO en de ziekenhuis directeuren elk kwartaal met elkaar zullenoverleggen. Bij het gesprek zaten aan de directeuren van het 's Lands Hospitaal, het Psychiatrisch Centrum Suriname, het Mungra Medisch Centrum en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Van al deze instellingen zitten vertegenwoordigers in de FBBO. De federatie werd op 18 oktober geproclameerd en wordt geleid door Lloyd Pool. De bonden van de overheidsziekenhuizen willen door een vuist te vormen makkelijker hun doelen bereiken. Omdat de zorgsector kampt met heel wat vraagstukken, wil de FBBO met diverse belanghebbenden praten. Nu er met de directeuren is gesproken, zal er een ontmoeting volgen met minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel