ABOP hoopt dat godin Lakshmi ook leiders zal zegenen

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 November 2018 12:40

Voor mij lezen

De Algemeen Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) hoopt dat door de dia, die voor de twaalfde keer is aangestoken op het Onafhankelijkheidsplein, Lakshmi, de godin van geluk, gezinnen, kindertehuizen, minder draagkrachtigen, binnenlandbewoners en leiders van Suriname zal zegenen.

De ABOP spreekt ook de hoop uit dat de regering vanuit dit nieuw begin, met liefde en bezorgdheid en juiste inzicht, zich zal inzetten voor een goed, maar vooral duurzaam ontwikkelingsbeleid in algemeen belang.

Divali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme dat wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd geassocieerd met succes en hoop. Terwijl wij het feest van vernieuwde hoop en licht vieren, roepen we alle Surinamers, in het bijzonder onze hindoe-broers- en zusters op om na te denken over de betekenis van dit geweldig gebeuren, stelt de partij.

Het is nodig dat wij de boodschap van Divali in ons dagelijks leven verweven, zodat we samen overwinnen tegen de duisternis vol haat, discriminatie en racisme. Laten wij hetgeen ons verdeeld verwijderen en vervangen door de verlichting van liefde, eenheid en broederschap.

Feesten zoals Divali bieden ons land de gelegenheid om onze multiculturele waarden, normen en respect, als één natie ten toon te stellen. De schoonheid en het unieke karakter van onze culturele, etnische en religieuze diversiteit en tolerantie is een voorbeeld in de wereld.

Ondanks de moeilijke sociaal-economische tijd die wij doormaken, weet de ABOP dat deze op korte termijn verbeterd kan worden. Geen enkele Surinamer heeft er baat bij dat het slecht gaat in het land. De ernst van de huidige crisis en de impact op de burgers moeten niet onderschat worden; het is geen kwestie van schijnwelvaart meer, maar schijnarmoede.

Wij hopen dat dagen zoals vandaag ons dichter bij elkaar brengen, zodat wij een atmosfeer van wederzijds(e) respect en liefde creëren, die als basis dient voor de toekomstige vooruitgang die ons land in de periode na 2020 te wachten staat, aldus de ABOP.

De ABOP wenst eenieder gezegend Divali oftewel lichtfeest toe.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel