BBGO wil betere communicatie met overheid

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 November 2018 22:23

Voor mij lezen

De Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) wil een goede communicatie met de centrale overheid. Dit zegt BBGO-voorzitter Renate Wouden in gesprek met Suriname Herald.

De slechte communicatie met de overheid is tijdens het onderhoud met president Desi Bouterse ook aan de orde geweest. De voorzitter laat weten dat de bond het gevoel krijgt alsof de regering deze groep niet meetelt. Er zijn bewijzen dat de bond alles heeft geprobeerd om in contact te blijven met de overheid. Doordat er nooit is gereageerd op de brieven, heeft de groep altijd het idee gehad alsof ze niet wordt meegeteld door de beleidsmakers.

Wouden meent dat de gepensioneerden niet zomaar een groep zijn in de samenleving. Het zijn personen die zich op allerlei manieren hebben ingezet voor de opbouw van het land. Zij hebben een goede basis gelegd en verdienen een betere waardering, meent Wouden. “We hebben de president erop gewezen dat dit niet kan.”

Dit is aanleiding geweest dat de gepensioneerden de straat op zijn gegaan. De president heeft naar de problemen waarmee de senioren te kampen hebben, geluisterd en heeft verbetering in de communicatie tussen de regering en BBGO beloofd.

De bond had gisteren op het Kabinet van de President een onderhoud gehad met het staatshoofd over de problemen van de gepensioneerden uit de overheidsdienst. De BBGO-voorzitter spreekt van een zeer positief gesprek tussen de bond en president Bouterse.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel