PRO: Divali betekent ook op zoek gaan naar ultieme waarheid

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 November 2018 21:22

Voor mij lezen

Divali of het feest van licht dat wereldwijd door miljoenen hindoes en sympathisanten wordt gevierd. De nacht van Divali is de donkerste nacht in die maand en om die duisternis te doorbreken, worden kleine diya’s aangestoken in huizen en tempels.

De politieke partij PRO illustreert als historisch moment van Lakshmi Mata, de manifestatie en het symbool van de vrouw. De herdenking van Lakshmi Mata staat voor geluk, licht, rijkdom, harmonie en voorspoed!

Divali symboliseert niet slechts de overwinning van het “goede op het kwade en van het licht op de duisternis”, maar het betekent ook op zoek gaan naar de ultieme waarheid, namelijk het licht in jezelf.

PRO stelt daarom dat Divali niet slechts een feest voor hindoes is, maar… een feest voor iedereen, ongeacht etnische afkomst, ras kleur of geloof.

Divali herinnert ons dat wij mensen, eerst het licht in ons zelf moeten zoeken en daarna dit licht brengen in het leven van anderen.
Het leert ons de ware essentie van vrede, geluk, liefde, saamhorigheid, welvaart en gezondheid. Divali is een ideale tijd om de onderlinge banden met een ieder te verstevigen.

De PRO stelt daarom dat wij alle misverstanden aan een kant moeten zetten en ons land Suriname in het licht van Divali plaatsen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel