Minister Elias installeert commissie Nationale Malaria Elimination Task Force

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 November 2018 20:28

Voor mij lezen

De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft de commissie Nationale Malaria Elimination Task Force geïnstalleerd. De installatie vond plaats op ‘Malaria Day’ in the Americas, op 6 november 2018. Dit meldt het ministerie via het NII.

De commissie heeft als taak: het evalueren van de rapportages van het malariaprogramma en het doen van aanbevelingen ter zake en het gevraagd en ongevraagd adviseren van de directeur ten aanzien van maatregelen ter ondersteuning van de malariabestrijding.

De voorzitter van de commissie, Martelize Eersel, vroeg de aandacht van de minister voor enkele brandende kwesties. Twee hiervan zijn: de betalingsmogelijkheden van de ziekenhuiskosten voor onverzekerden die met malaria worden opgenomen, zodat zij de malariabehandeling en kuur volledig afmaken. En dat bij aankomst van contractanten of personen in Suriname, uit landen waar malaria voorkomt zich moeten laten screenen op malaria bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG).

De commissie vraagt hiervoor de aandacht van de minister, omdat Suriname op dit moment op weg is naar eliminatie van malaria en dus elk geval als een teveel ziet. De minister deelde de commissieleden mee, dat hij er alles aan zal doen om de aangekaarte kwesties op te lossen samen met de instanties die daarvoor verantwoordelijk zijn. De commissie heeft een zittingsperiode van drie jaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel