Minister Elias installeert malariacommissie

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 November 2018 18:56

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft dinsdag de Nationale Malaria Elimination Task Force-commissie geïnstalleerd. De commissie is verantwoordelijk voor het evalueren van het malariaprogramma en het adviseren van het ministerie over maatregelen ter ondersteuning van de malariabestrijding, aldus het NII dinsdag in een persbericht.

De voorzitter van de commissie, Marthelise Eersel, vroeg de aandacht van de minister voor de betalingsmogelijkheden van de ziekenhuiskosten voor onverzekerden die met malaria worden opgenomen, zodat zij de malariabehandeling en -kuur kunnen afmaken. Ook gaf zijn aan dat personen die komen uit landen waar malaria voorkomt, zich moeten laten screenen op malaria bij het BOG.

De commissie vroeg aandacht hiervoor omdat Suriname op dit moment op weg is naar eliminatie van malaria en elk geval één te veel is. De minister deelde de commissieleden mee, dat hij er alles aan zal doen om de aangekaarte kwesties op te lossen samen met de instanties die daarvoor verantwoordelijk zijn. De commissie heeft een zittingsperiode van drie jaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel