Gepensioneerden blij met gesprek president

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 November 2018 08:09

Voor mij lezen

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft maandag een gesprek gehad met de Bond Belangenbehartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). “Het gesprek is zeer positief verlopen. We zijn bijzonder blij met het resultaat van het gesprek met de president”, zei bondsvoorzitter Renate Wouden-Bhugwandass in een reactie aan het Nationaal Informatie Instituut.

Het onderhoud volgt nadat het bestuur van de bond een petitie had overhandigd aan Eugène van der San, directeur van het Kabinet van de President. Hij was, samen met Michael Miskin directeur van het Pensioenfonds Suriname, ook aanwezig bij het gesprek met BBGO. Het bestuur zal het resultaat van de bespreking op 14 november in een vergadering aan de leden meedelen.

Uit ontevredenheid over het uitblijven van de verhoging van hun pensioenen, trokken gepensioneerden op woensdag 31 oktober naar het Kabinet van de President om verhaal te halen en een protestbrief in te dienen. In het Staatsbesluit over de welvaartvaste pensioenen staat dat wanneer de actief dienende ambtenaren een salarisverhoging krijgen, ook de gepensioneerden die moeten ontvangen.

Onderwijzers krijgen vanaf april 2017 ongeveer honderd procent salarisverhoging en aan ambtenaren en met hen gelijkgestelden is ingaande september dit jaar 25 procent loons- verhoging gegeven. De doorwerking op de pensioenen van de voormalige landsdienaren bleef echter uit. Ook eisen ze de koopkrachtversterking van SRD 500 die ze met terugwerkende kracht zouden ontvangen. Volgende week wordt duidelijk of de president aan hun eisen heeft toegegeven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel