Biza sluit workshop bevolkingsanalyse en -beleid tevreden af

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 November 2018 02:35

Voor mij lezen

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is tevreden over de driedaagse workshop ‘Bevolkingsanalyse en -beleid in Suriname: issues, proces en verwachte resultaten’, die zij samen met het Planbureau Suriname en United Nations Population Fund (UNFPA) oftewel het Bevolkingsfonds heeft georganiseerd. Dit meldt het ministerie via het NII.

De workshop duurde van 31 oktober-2 november en had als doel om van gedachten te wisselen over het alles overstijgende belang van de bevolkingsanalyse en het -beleid. Aan deze workshop hebben diverse ministeries en belanghebbenden binnen het bevolkingsbeleid deelgenomen.

Minister Mike Noersalim van Biza gaf bij de opening aan dat beleidsonderzoek en analyse een sleutelrol spelen bij de voorbereiding van Suriname Vision 2035 en het daarin geïntegreerde bevolkingsbeleid. In deze visie dient de fundamentele (voor)vraag van het OP 2017-2021, ‘Voor wie plannen we?’, beantwoord te worden.

De bewindsman heeft de wens uitgesproken beleidsmatig een aantal zaken te formuleren en als beleidsmakers antwoorden te kunnen krijgen middels de issues die op de workshop zijn aangekaart.
De zaken die de bewindsman hierbij heeft aangegeven, zijn onder andere de trends in onze bevolkingsgroei en de verwachte bevolkingsomvang voor een periode van vijf jaar tot aan 2035, de structuur van onze bevolking en de impact op werkgelegenheid, alsook de gevolgen voor de sociale beschermingsmechanismen, het onderwijs en de infrastructuur.

Minister Noersalim hoopt dat de workshop een aanzet geeft voor de gedachtevorming over de Bevolkingssituatie Analyse (BSA), die de regering voornemens is samen met het Bevolkingsfonds in 2019 uit te voeren, als voorloper op de formulering van een nationaal bevolkingsbeleid.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel