Eerste groep gepensioneerden krijgt 15 november beloofde loonsverhoging

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 November 2018 00:09

Voor mij lezen

Een deel van de gepensioneerden zal op 15 november de beloofde loonsverhoging krijgen. Dit maakte president Desi Bouterse gisteren bekend aan het bestuur van de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) tijdens een onderhoud.

Tijdens dit gesprek heeft het bestuur van de BBGO de problemen waarmee de gepensioneerden te kampen hebben, kenbaar gemaakt aan de president. Dit heeft de BBGO-voorzitter, Renate Wouden, Suriname Herald medegedeeld.

Voor nu heeft het staatshoofd beloofd de loonsverhoging in drie termijnen te zullen uitkeren, legt Wouden uit. Het bestand van deze groep bestaat uit ruim 25.000 personen. De president heeft duidelijk aangegeven dat de regering niet in staat zal zijn om al die 25.000 personen in een keer uit te betalen. Daarom is ervoor gekozen om de uitbetaling in drie termijnen te laten geschieden, namelijk: november, december en de derde groep in februari-maart.

Wouden vertelt verder dat er ook een groep is wiens zaken niet duidelijk zijn bij het Pensioenfonds. Er is beloofd om deze zaken ook in orde te maken alvorens deze gepensioneerden uitbetaald kunnen worden. De BBGO-voorzitter benadrukt dat de bond zeer tevreden is over het gesprek met het staatshoofd. Als persoon had hij begrip getoond voor de problemen die waren aangekaart.

Wouden begrijpt dat niet alles in een keer opgelost kan worden, maar dat er wel een aanvang gemaakt kan worden om de problemen stapsgewijs op te lossen. De bond wil niet alles prijsgeven, omdat de leden eerst geïnformeerd moeten worden over het onderhoud met het staatshoofd. Voor 14 november is er een algemene ledenvergadering gepland met de leden. Daar zal alles gepresenteerd worden aan de gepensioneerden.

De leden van de BBGO waren afgelopen week getogen naar het Kabinet van de President om aandacht te vragen voor hun problemen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel